múka hladká

Laskonky sú klasický zákusok, ktorý kúpite snáď v každej cukrárni. A urobiť si domáce, to je paráda! Chrumkavý orieškový sneh a maslovo…

Vianočný recept na plnené orechy. Sú to skvelé jednohubky. Orechy sú plnené pudingovo-…

Tieto zlepované vianočné koláčiky sú jedny z najznámejších a väčšinou nechýbajú na…

Recept, ktorý u nás v rodine varí už štvrtá generácia. Ani neviem či je to kelový prívarok, skôr kel na smotane, alebo smotanový kel,…

Voňavé, zdobené medovníky k Vianociam patria. Recept na tieto medovníčky som dlho…

Kaiserky, známe aj ako cisárske žemle, sú ikonou medzi pečivom v strednej Európe. Typické svojím nadýchaným…

Vianoce a vôňa škorice akosi k sebe patria. Recept na toto škoricové cesto je pomerne…

Niekto ich volá orechové podkovičky, iný zase vanilkové rohlíčky. Medzi…

Naše klasické rožky a žemle poznáme z obchodov každý už od útleho detstva. Ako batoľatá sme si na nich brúsili prvé zúbky a do školy nám…

Majolkové koláče - čučoriedkové s tvarohom a drobenkou.

Majolka - majonéza, použitá…

Tieto domáce nadýchané šišky chutia božsky!
Je to starý rodinný recept. Pripravujú sa…

Oblíž prst je jeden z našich najobľúbenejších zákuskov. Šťavnatý, ľahučký a sladučký. Nesmie chýbať na…

Medové rezy. Rezy s vôňou babkinej kuchyne. Rozhodne patria medzi vianočné recepty! …

Pomaly pečené v rúre, zaliate kačacou masťou majú jedinečnú chuť a konzistenciu. Príprava trvá dlhšie, ale výsledok zato stojí. Treba…

Nič lepšieho nepoznám, ako lokše starých mám. Zemiakové lokše sa nepodávajú len k husacine či kačacine. Výborné sú aj na sladko so…

Toto je recept na klasické vianočné záhorácke zázvorníky. Na vykrajovanie sa používa…

Nie, toto nie je moderné jedlo z mexickej kuchyne, ale klasická slovenská či česká hotovka, ktorá sa pomaly vytráca z našich jedálnych…

Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov, alebo veľmi zaneprázdnených. Príprava zaberie len 5 minút, pečenie…

Chutné, šťavnaté plátky pečeného bravčového mäsa s výborným výpekom. Aby nebolo…

Helenské rohlíčky sú tradičné koláčiky.

Cesto je bezvaječné, kysnuté, mäkké, dobre sa s ním pracuje, vôbec nelepí. Helenské…