emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

18. 7. 2024
Bazalka je úžasná voňavá bylinka. A kombinácia s parmezánom, cesnakom, orieškami a olivovým olejom je nesmrteľná. Na cestoviny,…
6. 5. 2013
Výborná marináda na kuracie krídelká grilované vonku v prírode, ak dá počasie. Inak samozrejme doma v rúre, alebo na grilovacej…
30. 12. 2014
Recept na zemiakové ošipky tu už máme. Tieto ošipky predstavujú jogurtovú alternatívu. Cesto je pripravené rýchlo, stačí pár…
15. 4. 2025
Tak ako k vianociam patrí vianočka, na veľkonočné sviatky by nemal chýbať na stole mazanec. Mazanec je ako sladký jednoduchý…
11. 4. 2017
Veľmi chutná, jednoduchá a zdravšia alternatíva vysmážaného syra. Môžete ho urobiť aj v zmenšenej verzii, keď použijete…
25. 4. 2025
Segedínsky guláš je vynikajúce, šťavnaté jedlo plné výrazných chutí, ktoré poteší každého milovníka tradičnej kuchyne. V…
5. 6. 2013
Tento slaný koláč našla mama v jednej starej kuchárskej knihe. Táto krupicová taška sa výborne hodí k mliečnym polievkam :)
26. 10. 2024
Helenské rohlíčky sú tradičné koláčiky. Cesto je bezvaječné, kysnuté, mäkké, dobre sa s ním pracuje, vôbec nelepí. Helenské…
13. 9. 2014
Často sa stáva, že mi ostane uvarený kus údeného mäsa, alebo pečené bravčové a nechceme mať stále na stole to isté. Vtedy uvarím…